duminică, 25 aprilie 2010

Kassandra Emanuela Cristiana...

Avea 2 ani şi 8 luni şi nu era loc pe trupul ei mic care să nu fie lovit – aşa scria în ancheta medico-legală. Fusese bătută groaznic luni întregi. Era arsă cu ţigara. I se turnase acid sulfuric pe faţă. Era înfometată. Dar zâmbea.



O bunică îi făcuse copilului toate astea. Abandonată de părinţi, luată „în grijă de o bunică”, Kassandra trăia în infern.
A fost luată din spital, acum 1 an şi 4 luni, de familia Rotariu, Dana şi Iosif – fotbalistul. Au înfiat-o fără să mai stea pe gânduri, imediat ce au văzut-o, slabă şi imobilizată pe patul de spital, stâlcită în bătaie. Kassandra era piele şi os, avea spatele carne vie şi era hrănită doar prin perfuzii.
Dana Rotariu a primit un telefon de la un psiholog – aflase de la biserică de bunătatea familiei, care mai luase un băieţel, Cristian, în plasament – şi i-a povestit drama copilului. Kassandra putea fi externată, dar nicio direcţie pentru protecţia copulului nu putea rezolva ceva, pentru că era imobilizată la pat.



Soţii Rotariu au luat-o pe Kassandra în regim de urgenţă. Au urmat 6 luni în care nimeni din casă nu a mai dormit vreo noapte întreagă. Kassandra avea coşmaruri din oră în oră. Din oră în oră se trezea plângând.
Copilul avea atât de multe oase rupte, încât a suferit, într-un an şi patru luni, 24 de intervenţii chirurgicale sub anestezie generală. Familia Rotariu a dus-o pe Kassandra la clinici din străinătate. Au cheltuit 40.000 de euro.
Kassandra are acum 4 ani. Are o familie. Părinţi, un frate, o casă. Grijă şi dragoste. Paradis.




Dar Kassandra încă nu îşi poate folosi mâinile şi un picior. Are nevoie şi de o operaţie la maxilar.
Kassandra are osteomielită – boală a sistemului osos provocată de infecţii puternice, care distrug articulaţiile.
Kassandra trebuie să facă tratament cu antibiotice luni de zile, după care urmează operaţiile – articulaţiile distruse sunt înlocuite cu proteze, pentru a da posibilitate organismului să se dezvolte.
Kassandra are nevoie de 100.000 de euro, din care a primit 4.000 (la Dăruieşti şi câştigi, PRO TV) – pentru 4 operaţii, la un spital din Strasbourg.

Operaţia la maxilar şi spitalizarea (3 zile) costă 5.000 de euro. Tratamentul şi fiecare operaţie plus protezare, la ambele mâni şi la un picior (şold), costă fiecare 30.000 de euro.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BRD
RON: RO 34 BRDE 360 SV 1839 8993 600
EURO: RO 70 BRDE 360 SV 8048 7003 600
USD: RO 29 BRDE 360 SV 9641 8133 600
Cod SWIFT: BRDEROBU
Titular: Rotariu Daniela Liliana

Pe blogul Kassandrei este şi un cont PayPal:
http://www.iosif-rotariu.blogspot.com



Niciun comentariu: