miercuri, 6 mai 2009

Sindromul hipoplaziei inimii stang


Cand structurile partii stangi a inimii (ventricului stang, valva mitrala, valva aortica) sunt subdezvoltate, ele nu pot pompa sange in mod adecvat in intregul corp.Din fericire, multora din acesti copii mici li se recunosc bolile de inima serioase la testele imagistice prenatale. Aceasta boala poate fi insotita de un defect septal atrial.

Diagnostic

Aceasta boala este de obicei diagnosticata in primele zile de viata, moment in care copilul poate fi bolnav critic. Din fericire, multora din acesti copii mici li se recunosc bolile de inima serioase la testele imagistice prenatale. Dupa 24 S.G. (saptamani gestationale) sunt accesibile diagnosticului ecografic malformatiile care modifica semnificativ arhitectura cardiaca. Vizualizarea celor patru cavitati de volum normal exclude malformatiile grave. Principalele malformatii diagnosticate in perioada antenatala sunt datorate aberatiilor cromozomiale ele fiind reprezentate de defecte septale, hipoplazia inimii stangi si atreziile mitrale si aortice.

Tratament

Optiuni de tratament pentru formele grave, care pun viata in primejdie, sunt transplantul de inima sau o operatie cu mai multe etape in primii cativa ani de viata.

(Sursa: i-medic)

Niciun comentariu: