miercuri, 6 mai 2009

Cătălin Micu sau despre cum viaţa ne împarte una caldă, una rece...


Pe 15 octombrie 2008, Isabelle Lorelai a primit un mesaj de la colegii lui Cătălin:

"Numele meu este Mădălina Stanciu şi vă scriu pentru un scop caritabil Sunt din Bârlad, judeţul Vaslui, şi învăţ la liceul “Mihai Eminescu”. Anul trecut a ajuns la urechile tuturor elevilor din liceu că un coleg de-al nostru, momentan în clasa a XI-a, suferă de Leucemie Acută Mieloblastica.

Prima dată nu am luat în serios problema lui de sănătate, probabil eram prea egoişti să ne intereseze problemele celor din jur, şi nici nu aveam cunoştinţe despre această boală. Am primit apoi mai multe informaţii, şi Cătălin avea nevoie de un transplant de măduvă. În mod normal aceste operaţii trebuie suportate de Ministerul Sănătăţii, dar problema noastră se cheamă “România” şi statul refuză, sau pur şi simplu pun problema lipsei de fonduri.

Aşadar, pentru a salva viaţa lui Cătălin, familia acestuia trebuie să se descurce pe cont propriu. Costurile intervenţiei, care va avea loc la o clinică din Italia, se estimează în jurul sumei de 150.000 de euro.

Pentru o familie din România, aceşti bani sunt o sumă imposibil de deţinut, sau imposibil de făcut rost într-un timp aşa de scurt.

Liceul nostru a început acţiuni şi o strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe Cătălin. Suntem 1300 de elevi în liceu, şi am reuşit să strângem până în momentul de faţă 40.000 de euro, şi cu ajutorul altor bârlădeni.

Cătălin a încetat să mai vină la şcoală, deoarece boala se agravase tot mai mult, în momentul acesta fiind internat la Cluj pentru îngrijiri medicale.

Pe 30 septembrie, tatăl său a luat decizia să încheie socotelile cu viaţa, sinucidându-se. Acum Cătălin a rămas doar cu sprijinul mamei sale, şi, dacă anul trecut familia sa număra 4 membri (Cătălin mai are un frate mai mic), acum sunt 3. Şi dacă noi nu reuşim să facem rost de bani, vor rămâne numai 2 membri.

E trist să vezi cum viaţa unui om depinde de nişte bani.

Poate cineva se hotărăşte să ne ajute.

Până la urmă orice ban este de folos.

Viaţa lui se învârte acum în jurul banilor.

Nu e vina lui că nu s-a născut bogat, sau că nu are prieteni bogaţi, dar e vina noastră dacă nu acordăm măcar 1 minut să îi ascultăm povestea.

Orice donaţie poate fi depusă în următoarele conturi bancare:

B.R.D- SUCURSALA BARLAD - TITULAR MICU CATALIN-STEFAN

CONT LEI : RO21BRDE380SV22091683800

BT - SUCURSALA BARLAD TITULAR - TITULAR MICU ELENA

CONT LEI : RO98BTRL03801201822962XX

CONT EURO : RO47BTRL03804201822962XX"

..........

Nu-i aşa că a fost şi va rămâne mereu un exemplu de frumuseţe sufletească, de prietenie şi solidaritate acest mesaj şi lupta acestor tineri pentru Cătălin?

Cătălin A REUŞIT !
Cătălin A PRIMIT DIN NOU ŞANSA!
Cătălin A FĂCUT TRANSPLANTUL!

Cătălin a făcut transplantul de măduvă în Florenţa, iar donator a fost fratele său Tudor.
Operaţia a decurs conform aşteptărilor medicilor, iar Cătă se simte mult mai bine. Cătă e tot în Italia pentru recuperare, dar noi îl aşteptăm acasă!

Încă un caz care ne-a arătat că ÎMPREUNĂ SE POATE !!!

..........

Acum însă...va trebui să-l ajutăm pe Cătălin să strângă restul de bani pentru a putea achita integral costul operaţiei!

Cătălin a strând oar 75.000 EUR!
Mai are de strâns 50.000 EUR!

E mult? E mult, dar ÎMPREUNĂ VOM REUŞI să-l ajutăm pe Cătălin!
El şi colegii lui ne-au arătat până unde poate merge iubirea, prietenia şi solidaritatea, umanitatea şi compasiunea!
NOI...va trebui să le dovedim din nou că ŞTIM să apreciem faptele bune în viaţă, sufletul şi încrederea şi NU ÎI VOM DEZAMĂGI!

EU...nu am curajul să îi dezamăgesc... Dumneavoastră?
EU AM ÎNCREDERE ÎN ÎNGERII DIN VOI! ÎNGERII DE DINCOLO DE ECRAN!

VĂ MULŢUMESC!

Niciun comentariu: