vineri, 5 februarie 2010

Cel mai bun lucru pe care îl fac de doi ani încoace este să mă bucur de fiecare zi petrecută alături de Georgi. Fericirea suferindă


Când Victoriţa rosteşte fericirea suferindă, vocea parcă i se transformă în acadea. Ochii îi strălucesc ca două diamante. Poate de la lacrimi. Pe care nu le lasă să-şi iasă din matcă, pentru că nu e voie. Georgi nu o lasă pe mami să plângă. E ruşinos. Victoriţa o veghează pe Georgiana cu atenţie. Fetiţa respiră liniştit. O strânge în braţe pe Giri, girafa de jucărie. Georgi spune că şi Giri e bolnavă, are şi ea o branulă, prinsă de un picior. E mai uşor când e şi altcineva bolnav cu tine, că te plictiseşti mai puţin – spune Georgi zâmbind. Mai sunt câteva picături şi se termină şi cura asta de citostatice. Georgi nu mai scoate niciun sunet. Nu e frumos să se plângă, doar e fată mare. Are 6 ani.


Prea multe s-au întâmplat în ultimii doi ani, povesteşte Victoriţa. În timpul ăsta Georgi a făcut 3 operaţii pe creier, citostatice… deja le-am uitat numărul, radioterapie. De drumuri la spitale, ce să mai spun… Prea mult, pentru oricine. Pentru un copil este imens. A început cu un tremur uşor de mână. Eram acasă, la Buzău, şi am văzut cum îi tremura mânuţa dreaptă. Am fugit la doctor. Ne-au trimis mai departe, la Bucureşti. Tumoră cerebrală. Georgiana avea o tumoră mare cât un cartof. Au operat-o. Am sperat până în ultimul moment ca tumora să fie benignă. Nu am avut noroc. Analiza a indicat tumoră malignă. Georgi avea 3 ani şi 8 luni. Acum are 6 ani, i-a împlinit pe 25 iulie. Asta da, minune. Tot timpul ăsta am reuşit să rezistăm, eu şi soţul meu, datorită ei. Georgi, minunea noastră, a luptat ca un soldat. Nu s-a plâns, nu a plâns, ne-a încurajat, ne-a copleşit cu dragostea ei, cu dorinţa ei de viaţă, cu puterea ei. Poate că niciodată nu voi afla de unde atâta forţă într-un copil. Nu avea nici 4 ani când a fost operată prima dată şi ea a râs, ne-a încurajat ea pe noi. Cristi, soţul meu, o alintă Minuniţa – de la minune. Eu îi spun Fericirea suferindă. Cu toată suferinţa asta cumplită, Georgi ne arată zi de zi ce înseamnă fericirea cu adevărat: Fericirea de a trăi, chiar şi aşa, în suferinţă. De câte ori o strângem în braţe pe Georgi, ne gândim că poate cineva, acolo sus, ne iubeşte…


 Georgiana Cosmina Dinu s-a născut pe 25 iulie 2003. Până pe 31 octombrie 2009, Georgi a suferit 3 intervenţii chirurgicale de extirpare a tumorii gigant pe creier, a făcut 13 cure de chimioterapie şi una de radioterapie. Prima intervenţie a avut loc pe 23 aprilie 2007. Diagnostic: tumoră cerebro-ventriculară-temporo-parieto-occipitală stânga. După opereraţie a urmat tratament medicamentos. Nu a fost indicat tratament chimio sau radioterapeutic. Pe 31 ianuarie 2008, Georgiana a fost internată de urgenţă la Spitalul Elias, cu cefalee şi tremur la piciorul drept. Pe 12 februarie 2008, Georgiana a suferit a doua intervenţie chirurgicală: ablaţia cvasitotală a tumorii. Atunci părinţii s-au gândit că ar fi mai bine să o ducă pe Georgiana la o clinică din Franţa, Hopital d’Enfants de la Timone Marseille, aflând că acolo se poate face tratamentul optim împotriva acestui tip de tumoră. Preţul cerut de clinica franceză a fost peste orice aşteptări: 280.000 de euro. Timp de două luni, părinţii au încercat să obţină finanţarea prin Formularul E 112. Cererea nu a fost aprobată. Un singur medic din comisie a semnat. Ceilalţi au spus tratamentul se putea face şi în ţară.

 

 Părinţii au încercat să strângă bani prin acţiuni umanitare. Nu au reuşit. Pe 3 aprilie 2008, Georgiana era internată la Institutul Oncologic Bucureşti iar pe 8 aprilie 2008 a început primele două cure chimio. Din 3 iunie până pe 15 iulie 2008, a făcut radioterapie cranio-spinală. Au urmat alte 10 cure de chimioterapie, din 28 iulie 2008 până în 20 martie 2009. Pe 8 aprilie 2009, se practică gamma-knife pe resturile tumorale, la Spitalul Bagdasar Arseni. Pe 15 septembrie 2009, Georgiana s-a simţit din nou rău. Investigaţiile medicale au indicat hipertensiune intracraniană. Pe 22 septembrie 2009, Georgiana a suportat o nouă intervenţie chirurgicală – ablaţia parţială a tumorii cerebrale (recidivă tumorală voluminoasă fronto-parieto-temporal stâng). Examenul histopatologic indica diagnosticul de PNET supratentorial cu agresivitate deosebit de ridicată. Pe 30 septembrie 2009, Georgiana a început o nouă cură de citostatice. A urmat încă una, începând din 2 octombrie 2009. Ultimul diagnostic al Georgianei este Neuroblastom cerebral/PNET supratentorial recidivat, operat, radio-chimiotratat; Rest tumoral tratat radiochirurgical; Recidivă locală operată – în curs de chimioterapie.

 

 Părinţii cred că tot ce se putea face în România, s-a făcut. Au primit recomandarea (verbală) de a duce copilul la o clinică din Germania sau Turcia, pentru tratament cu radioterapie numită Cyberknife, procedeul non invaziv care tratează tumori (canceroase şi necanceroase). Clinicile care au acest aparat, cum ar fi INI Hanovra sau John Hopkins (Anadolu) Istanbul la care părinţii au trimis documentele, nu au contract cu CAS România, deci nu poate fi cerut Formularul E 112. Preţul estimat este de cca 25.000 – 30.000 de euro.

 

Dacă puteţi şi vreţi să o ajutaţi pe Georgi:

Raiffeisen Bank – Sucursala Buzău
RON: RO 15 RZBR 0000 0600 1014 7293
EURO: RO 31 RZBR 0000 0600 1014 7296
Cod SWIFT: RZBRROBU
Titular Dinu Cristian (tatăl)

Telefon părinţi: 0724 335 993
E-mail: nicol5277@yahoo.com

 

Text: Isabela (Isabellelorelai) – doar o voce, a lor. A celor care nu pot striga după ajutor. Restul depinde de oameni.

<< UPDATE >>

DEOARECE AM AVUT SI EU NISTE PROBLEME PERSONALE, IMI CER SCUZE TUTUROR PENTRU CA NU AM FACUT UPDATE-UL MAI DEVREME!

Georgi este bine, dar mai are nevoie de bănuţi, pentru cele necesare traiului printre străini. A strâns 6.163 de euro, ar mai avea nevoie de 4.767.

Despre plecarea Georgianei în Germania şi ce face ea acolo povestesc părinţii:
„Mos Craciun a venit mai devreme pentru Georgiana: marti, pe 15 decembrie va pleca la Mediclin din Bonn, Germania, pentru a urma tratamentul care o poate salva! Le suntem recunoscatori celor care au raspuns sub orice forma chemarii de a o ajuta pe Georgiana: gandurile bune transmise, raspandirea mesajului printre prieteni, precum si daruirea unei sume de bani. Georgiana are in continuare nevoie de ajutorul nostru pentru a beneficia de intreg tratamentul. Mai are nevoie de aproximativ 5,000 Eur! In dimineata zilei de 4 decembrie, Georgiana astepta ca prietenii sa o ajute sa stranga suma de 30,000 Eur necesara tratamentului in straintate. In aceeasi zi a primit insa acceptul clinicii Mediclin de a merge la tratament pe baza formularului E112 avand programare peste numai o saptamana. Parinti au inceput sa stranga documentele pentru completarea dosarului, l-au depus si, pentru ca situatia Georgianei este una grava, dosarul a fost aprobat imediat. In mod normal, raspunsul autoritatilor poate sa dureze si cateva luni, insa pentru Georgiana a venit in cateva zile. In raspunsul primit de la clinica, suma necesara pentru o saptamana de spitalizare este de 2,000 Eur in medie, iar durata de spitalizare estimata este intre 6 si 8 saptamani. Acesti bani sunt necesari pentru achitarea unor cheltuieli care nu sunt acoperite de formularul E112. Va multumim! Victoriţa şi Cristian”.
Ziua 1. Am ajuns la Bonn seara, tarziu. Emotia drumului nu a afectat-o foarte mult pe Georgiana, desi e primul ei drum cu avionul. E la fel de voioasa ca si acasa. I-am spus ca este in vacanta si ca am venit in Germania pentru ca trebuie sa faca o poza la capusor, iar aici aparatele de fotografiat sunt mai performante….am reusit sa ne cazam, incercam sa ne obisnuim cu locul, cu oamenii. Prima concluzie? Totul este foarte bine pus la punct, iar medicii sunt foarte amabili.
Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!
Ziua 2. Astazi am facut investigatii suplimentare. Avem inima cat un purice. Cum va iesi rezultatul? Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!
Ziua 3. Vestile sunt bune!!! Tensiunea noastra incepe usor-usor sa se risipeasca. Tumora a ramas la dimensiunile de dupa ultima operatie, astfel ca starea fetitei se considera a fi foarte buna! Tratamentul facut in Romania a dat rezultate. Medicii de aici ne-au recomandat ca radioterapia sa nu fie aplicata in acest stadiu al bolii pentru a putea fi utilizata in cazul in care alte tratamente, mai usor de suportat de copila de 6 ani, nu vor da rezultatele asteptate. Ne-au spus ca o cura de chimioterapie este mult mai indicata, dar depinde de decizia medicilor oncologi. Rugaciunile noastre catre Dumnezeu au fost auzite… Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!
Ziua 4. Inca primim telefoane din tara, de la oameni care vor sa faca o donatie. In acest moment, cuvantul “MULTUMESC” pare mult prea sarac pentru a exprima recunostinta noastra. Am aflat ca la inceputul saptamanii viitoare, eu si fetita mea vom fi transferate la un spital de oncopediatrie din Germania. Vom fi insotite de medicul care a avut-o in grija la Mediclin. Mai sunt sapte zile pana la Craciun… Doamne, ai grija si de fetita mea! Si da-le multa sanatate celor care sunt acum alaturi de noi, care depun bani in cont sau care ne incurajeaza…
Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!
Îl puteţi urmări aici:

6 comentarii:

100 Ro spunea...

Buna,vreau sa adun 100 de bloggeri pentru a crea impreuna cel mai mare blog in limba romana,ce zici te bagi si tu?

Anonim spunea...

ce mai e cu Georgi?
In ce stare e?
Cati bani s-au strans pana acum?
A fost operata?

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Din cate stiu eu, Georgi a fost deja in Germania, iar data operatiei depinde de evolutia starii ei de sanatate.

A strans o parte din bani, dar mai avea nevoie de aproximativ 5000 EUR.

Va multumesc din suflet pentru faptul ca va interesati de aceasta fetita atat de incercata!
Multa sanatate va doresc!

BlogWidget spunea...

BlogWidget - ALEGE CEVA COOL PENTRU BLOGUL TAU !
Am implinit un an de activitate. Te asteptam la noi pentru a-ti oferi un widget, banner, plugin-wp, sau doar o idee pentru a adauga un plus de look si functionalitate blogului tau.
Sau un posibil parteneriat reciproc avantajos, Sustine BlogWidget, detalii si bannere la alegere la pagina de contact.

Anonim spunea...

http://savebianca.blogspot.com/ VA ROG DIN SUFLET PUBLICA-TI SI BLOGUL MEU ,PENTRU CA DEMULT NU MAI AM SITE SI BLOGUL MI LAM FACUT ACUM RECENT CU CERTIFICAT REINOIT . VA MULTUMESC BIANCA VELICHEA http://savebianca.blogspot.com/

adrianc spunea...

ce se mai stie de Georgiana? cum se mai simte? conturile mai sunt deschise pentru a o ajuta?