luni, 22 decembrie 2008

Cosmina Georgiana Dinu poate să creadă încă în minuni!

Cosmina Georgiana Dinu poate să creadă încă în minuni!

HAIDEŢI SĂ NU DEZAMĂGIM UN SUFLET DE COPIL!

HAIDEŢI SĂ NU ÎI LUĂM VISELE!

cosminageorgianadinufotolucianmuntean1

Scrisori pentruMoş Crăciun. Foto: Lucian Muntean.

Georgiana aşteaptă răbdătoare să termine prietenul ei Ferike de înşirat lista pentru Moş Crăciun, apoi începe să turuie fâstâcită: „Eu vreau o rochiţă lungă până la picioruşele mele, un cordonaş şi pantofiori, toate, toate albe. Şi mai vreau o perucă lungă roşcată şi păpuşa lui Ghiţă, Cleopatra”. Micuţa Georgiana are o tumoare cerebrală, din fericire tratabilă. A început chimioterapia şi semnele sunt bune”. 18 decembrie 2008, Adevărul - „Dragă Moş Crăciun, eu cred în minuni”.

Pe Cosmina Georgiana Dinu am „întâlnit-o” prima dată în luna mai, pe blogul lui Dănuţ Sântimbreanu. Cosmina Georgiana, copilul de doar 4 ani cu tumoră neurocerebrală - cancer adică - căruia îi trebuia o sumă imensă pentru tratament în Franţa, radioterapie şi chimioterapie, la Hopital d’Enfants de la Timone Marseille: 280.000 de euro. O sumă imensă.

Campania de ajutorare a Cosminei Georgiana Dinu a fost începută pe 25 martie 2008, de către Daniela Mihai Soare, jurnalist la Radio România Actualităţi, iar în luna mai jurnalista i-a trimis cazul lui Dan.

Pe atunci Dan spunea: Este iar un exemplu de imposibilitate a medicilor din România de a rezolva cazuri complicate”.

Daniela Mihai Soare îi scria lui Dan: Banii se strâng greu, deşi am declanşat o campanie pe mai multe surse media. Din păcate, pe lângă boala fetiţei, mai avem încă un duşman: timpul. Ne-am gândit la altă soluţie, să găsim o altă clinică, care să ceară bani mai puţini. Despre formularul E 112 nu se pune problema, tratamentul se poate face şi în ţară, însă cu riscuri foarte mari”.

Pe 18 decembrie 2008 am „reîntâlnit-o” pe Cosmina în „Adevărul”. Doamna Olga Cridland - director Asociaţia PAVEL - a trimis scrisorile copiilor de la oncologie Fundeni la redacţia Adevărul. Printre copii şi Cosmina Georgiana.

Nu ştiu câţi bani are acum Cosmina în cont. Sau dacă mai are. Prin vară avea vreo 500 USD şi 1.000 de lei. Însă drumurile de la Buzău (de unde este copilul) şi IOB Fundeni, tratamentul şi… multe altele cred că i-au secătuit pe părinţi.

Cosmina Georgiana Dinu are 5 anişori. S-a născut pe 25 iulie 2003 şi are tumoră neurocerebrală cu proces expansiv intracranian. A făcut deja 2 operaţii de extirpare a tumorii gigant pe creier.

Cosmina Georgiana luptă, pentru că vrea să trăiască.

Şi mă gândeam, Dane, dacă nu ar fi bine să o vadă şi dr. Sergiu Stoica. Cine ştie… Moş Crăciun face minuni câteodată. Poate chiar dr. Sergiu Stoica este Moş Crăciun.

Cazul Cosminei Georgiana Dinu este şi pe site-ul Organizaţiei E.M.M.A.

Cosmina Georgiana Dinu la Poveştiri adevărate, Acasă TV - 15.05.2008.

Dacă puteţi şi vreţi să o ajutaţi pe Cosmina, măcar să-i aducă Moş Crăciun o perucă:

Raiffeisen Bank – Buzău

RON: RO 15 RZBR 00000 600 101 47293

EURO: RO 31 RZBR 00000 600 101 47296

Titular Dinu Cristian

Părinţi: Victoriţa şi Cristian Dinu

Telefon: 0724 335 993

E-mail: nicol5277@yahoo.com

DOSAR MEDICAL. COSMINA GEORGIANA DINU nascuta la 25.07.2003.

La varsta de 3 ani si 7 luni a fost diagnosticata si operata de dr Dan Voinescu si dr Dumitru Baltateanu cu tumora cerebro-ventriculara-temporo-parieto-occipitala stanga, examen histopatologic neuroblastom, operatia fiind pe data de 23.04.2007 la Spitalul Elias din Bucuresti.

Dupa operatie, evolutia ei este favorabila, urmand tratament cu Depakine.

Un alt examen histopatologic are ca diagnostic tumora neuroectodermala cu diferentiere gliala concluzionandu-se ca iradierea axului cerebrospinal este la latitudinea medicului oncolog.

Se interneaza in data de 04.05.2007 la Clinica de Oncologie Fundeni unde in urma altei serii de analize se stabileste ca avand in vedere aspectul masiv al tumorii si absenta situs tumoral primitiv diagnosticul de neuroblastom este putin probabil urmand externarea ei si revenirea la control in Spitalul Elias, programat sau oricand la nevoie.

Pe 20.08.2007 se interneaza la Spitalul Elias pentru control RMN cerebral si este diagnosticata ca rest tumoral/recidiva de 2.5 cm fronto-parietal inalt stang.

Se externeaza cu tratament conform Rp (Depakine) urmand a veni la control peste 6 luni, in februarie 2008.

Pe 31.01.2008 se interneaza la Spitalul Elias pentru cefalee si tremur intentional membru drept RMN cerebral cu substanta de contrast rezultand ca diagnostic proces expansiv intracranian cu emifer cerebral stang recidivat post operator.

Se decide interventia chirurgicala (12.02.2008) si se practica ablatia cvasitotala a tumorii. Evolutia postoperatorie a fost favorabila cu disparitia deficitului locomotor si ameliorarea ataxiei.

Diagnostic histopatologic tumora primitiva neuroectodermala supratentoriala varianta neuroblastom supratentorial.

Se interneaza pe 25.02.2008 la clinica de Oncologie Fundeni unde medicul oncolog pediatru pune semnul intrebarii in dreptul diagnosticului (verbal).

Urmeaza a primi un examen histopatologic. Necesita radioterapie si chimioterapie.

Parintii decid tratarea fetiteti in Franta, deoarece nici prima data fetita nu a beneficiat de tratament in Romania.

Clinica Hopital d’Enfants de la Timone Marseille din Franţa are tratamentul la care tumora este sensibila.

Costul aproximativ pentru deplasarea si tratarea in Franta este de 280.000 euro, suma pentru care parintii solicita ajutor.

18 decembrie 2008: Cosmina Georgiana este internată la oncopedrie Fundeni, unde face chimioterapie. Şi unde îl aşteaptă pe Moş Crăciun.

cosminageorgianadinufotolucianmuntean2

Scrisori pentru Moş Crăciun. Foto: Lucian Muntean.

Niciun comentariu: