O nouă consiliere gratuită pentru copii şi tineri cu paralizie cerebrală infantilă, în zilele de 29, 30 şi 31 ianuarie şi 1 februarie 2009, la Galaţi, din partea doctorului Marcel Platon, chirurg, ortoped, traumatolog pediatru din Republica Moldova.
Mesajul este de la „IKON Foundation Romania”:
„Chiar dacă nu vă interesează în mod personal şi chiar dacă nu este aceasta o prioritate pentru dumneavoastră, trimiteţi totuşi pe cât mai multe canale de comunicare această informaţie, pentru ca prin dumneavoastră şi prin alţi oameni buni, din aproape în aproape să ajungă informaţia ca un dar, care să încălzească inimile persoanelor cu paralizie cerebrală, care au tetrapeareză, parapareză, hemipareză spastică, terticoliz sau scolioză”.
Astfel putem sprijini mulţi oameni, pentru un plus de sănătate şi calitate a vieţii, pentru ca acele persoane care au nevoie să beneficieze prin proiectul nostru de Consilierea gratuită de la Galaţi, în zilele de 29, 30 şi 31 ianuarie şi 1 februarie 2009, din partea doctorului Marcel Platon, chirurg, ortoped, traumatolog pediatru, consultant de specialitate la Clinica „GyneSource” din Republica Moldova, privind şansa la tratament prin metoda „Miofibrotomia subcutanată pe etape” a profesorului Ulzibat”.
Prin Proiect, la Galati, se realizeaza: consultanta gratuită pentru galateni, dar si pentru familii sosite din localitati ale altor judete şi sprijin familiilor pentru strangerea de fonduri necesare tratamentului chirurgical si recuperarii.
Prin proiect, s-a realizat si se continua: colaborarea cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Galati si Braila şi consilierea copiilor si tinerilor din Galati si Braila, din Centrele de recuperare “Iovan Iorgovan“, ”C. Pufan”si de la APH “Sporting Club“ Galati, Centrul Nr 4 - Tecuci, Complexul de Servicii Braila.
Programarea pentru consultanta la:
Fundatia IKON - Marioara POPA.
Tel –Fax : 0236 464 316.
E-mail: contact@fundatiaikon.ro
Scrisoare de la Dr. Marcel PLATON
"Buna Ziua, sunt Marcel PLATON - Chirurg Ortoped - Traumatolog - Pediatru - din R. Moldova. Aduc o informatie noua, care, de fapt, pentru Dumneavoastra poate fi noua, fiindca, in fapt, metoda, despre care vreau sa va spun, se foloseste de mai bine de 10 ani. Metoda se numeste “Miofibrotomia subcutanata pe etape, dupa metoda Prof. ULZIBAT” si este o inventie a medicilor rusi din orasul Tula.
Metoda se aplica in diferite contracturi multiple: Paralizie Cerebrala Infantila (tetrapareza spastica, parapareza spastica, hemipareza spastica); Torticoliz muscular; Scolioza.
Pana acum, pacientii mergeau doar in Rusia, in orasul Tula (mai departe de Moscova) pentru a beneficia de aceasta metoda. Medicii specialisti din or. Tula, care opereaza si in Spania, Mexic si toate tarile CSI, vin acum si in Republica Moldova, orasul Chisinau, la Clinica “Gynesource”. Iata pe scurt in ce consta metoda: sub anestezie generala, cu un bisturiu special, se incizeaza punctiform pielea, se patrunde subcutanat si se efectueaza miofibrotomia muschiului spastic.
AVANTAJE ALE METODEI
- interventia dureaza 15-20 min.
- se primeste anestezia generala la pat, langa mama sau insotitor si tot langa mama sau insotitor, copilul/ tanarul se trezeste din anestezie
- fiindca sub anestezie generala muschiul fiziologic normal se relaxeaza, iar cel patologic (spastic) ramane incordat, nu exista riscul de a leza alt muschi fiziologic normal
- intr-o singura etapa se efectueaza de la 15 pana la 26 puncte, in functie de varsta copilului/tanarului si de gradul de afectare
- intr-o etapa sunt eliberate mai multe grupe de muschi
- nu se face rezectie (taiere ) a pielii si nici suturare ( coasere ) a pielii, ci doar se incizeaza punctiform pielea si se aplica pansamente compresiv aseptice
- postoperator, nu se aplica aparate gipsate
- postoperator, in aceeasi zi, copilul sau tanarul poate pleca acasa, respectiv cu recomandari
- urmatoarele doua saptamani, copilul sau tanarul, desi se afla sub regim de pat, e liber
- dupa 3-4 zile poate face dus, dupa 10 zile poate face baie, peste cel mult o luna, deja i se permite sa mearga (celui care poate sa se deplaseze) si poate incepe reabilitarea.
UN AVANTAJ IN PLUS ESTE CEL ESTETIC:
Copilul /tanarul nu ramane cu defect cosmetic.
Consultanta se acorda GRATUIT si in Romania, la Galati:
Fundatia IKON, Presedinte Marioara POPA
Telefon - Fax (040) 236 464 316
E-mail: contact@fundatiaikon.ro"
Părinte din Constanţa, 2007:
„Operatia de miofibrotomie nu se face in Romania, doar medicii rusi din Tula sunt singurii care o fac, dupa medoda Ulzibat. Avantajul nostru este ca acesti medici vin periodic in diverse orase din mai multe tari si fac aceasta operatie. Noi initial am vrut sa plecam in Rusia sa facem aceasta operatie, dar ni s-a spus ca Chisinaul se afla pe lista oraselor unde vor veni acesti medici. In Chisinau vin de 3 ori pe an. In tarile foste membre URSS este f cunoscuta aceasta operatie. Eu am fost la dr. Donica medic ortoped din Mangalia pentru ghete ortopedice si a fost placut surprins de rezultatele operatiei copilului nostru. Chiar m-a intrebat daca i-am facut vreo operatie pentru ca nu i-a ramas nici o cicatrice. Clinica din Chisinau doar gazduieste medicii rusi pentru o saptamana, ei vin in echipa completa :doctor, anestezist, asistente medicale. Copilul nostru a intrat in operatie la ora 10, la ora 14 in aceeasi zi a fost externat. Operatia dureaza cca 15 min. Bandajele se scot dupa 3 zile, iar dupa o luna nu mai ramane nici un semn de la operatie.Singura interdictie este de a nu pune copilul in picioare 2 saptamani, iar apoi trebuie menajat inca 2 saptamani. (sa nu depuna efort) Nu se pune gips. Rezultatele difera de la pacient la pacient. Daca cititi site-ul lor www.ulzibat.ru ,acolo se explica f bine metoda si procentele de reusita. Operatia se face incepand cu varsta de 3 ani. Aceasta metoda nu este formata dintr-o singura interventie, ci din mai multe operatii stabilite dupa o anumita strategie, la anumite perioade de timp. Copilul nostru a avut 21 incizii in prima operatie, la picioare, la mana dreapa, la fata pentru salivatie si pentru strabism. Acum calca pe toata talpa, dar putin in interior, desface f bine picioarele, iainte nu putea decat f putin. In ce priveste mana, a obtinut rezultate f mici, adica o ridica putin mai sus decat inainte, salivatia s-a redus dar nu a disparut complet, strabismul s-a mai corectat, dar nu de tot. Noi suntem multumiti de rezultate si vom face a doua operatie in mai 2008. Asa cum scrie pe site-ul lor procentul de reusita difera, in functe de varsta la care se face, de afectiune, de aceea se fac mai multe operatii pentru a se incerca sa se corecteze cat mai mult. Am discutat cu diversi parinti care au facut operatia, iar rezultatele erau diferite, la unii mai mari, la unii mai mici. Medicul Marcel Platon va poate da mai multe informatii de specialitate”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu