joi, 19 februarie 2009

Andreea Muşatescu sau despre cum sa invatam florile sa zambeasca!

Imi trăiesc viaţa ca orice om. Ca orice om de 20 de ani.

Merg la facultate zilnic, ies în oraş cu prietenii, petrec, mă simt bine, vreau să îmi iau un servici şi să nu renunţ nicio clipă la senzaţia de a trăi printre oameni sănătoşi.

La facultate merg cu autobuzele noi, cu rampă.

Am un cărucior electric care, într-un anumit grad îmi oferă independeţă. Deşi, ca o paranteză haioasă, bordurile şi scările sunt inamicii mei cei mai mari…

Andreea Muşatescu

andreeamusatescu1

Andreea are 20 de ani şi este din Bucureşti. Este studentă în anul II la psihologie.

Andreea a fost diagnosticată iniţial cu distrofie musculară congenitală atipică. Diagnosticul pus ulterior este de miopatie congenitală. La vârsta de 11 ani a fost operată de scolioză şi de atunci are 2 tije de titan pe lângă coloană. A încercat şi un transplant de celule stem, la o clinică din Kiev. 32.000 de euro, în 3 etape, în 2003, 2004 şi 2005. Şi nimic…

Boala Andreei este într-un grad foarte avansat. Este complet imobilă şi permanent dependentă de cineva.

Andreea nu are muşchii scheletici. Muşchii scheletici (muşchii striaţi) se fixează pe schelet, sunt controlaţi de creier şi, împreună cu oasele pe care se ataşează cu tendoane, sunt responsabili de orice mişcare.

Nu doar bordurile şi scările sunt inamicii Andreei.

De acum o lună şi căruciorul electric i-a devenit inamic. S-a stricat. A fost un prieten bun mai bine de 10 ani dar a îmbătrânit.

Căruciorul îi ţinea loc de muşchi, el era responsabil de orice mişcare a Andreei.

Andreea încearcă acum să meargă la facultate cu un fotoliu rulant obişnuit dar nu poate sta în el. Are dureri de spate cumplite aşa că nu mai poate ieşi din casă decât scrîşnind din dinţi de durere.

Acum încercăm să o ajutăm să cumpere unul nou, identic celui pe care l-a avut.

Andreea mai are nevoie de 2.290 USD din cei 5.000 necesari achiziţionării unui fotoliu rulant (special adaptat pentru spatele ei) care trebuie comandat şi adus din SUA. (Preţul de catalog - aici - este de 3.497 USD, adaptările 1.000 USD şi transportul cu avionul apr. 500 USD).

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BCR Bucureşti

RON: RO 29 RNCB 0762 1075 7254 0001

USD: RO 72 RNCB 0763 1075 7254 0003

EURO: RO 02 RNCB 0763 1075 7254 0002

Cod SWIFT: RNCBROBU

Titular Muşatescu Andreea Dora

Telefon: 0722 548 200

E-mail: andewootz@yahoo.com

Blog: http://www.ozanessme.blogspot.com

Puteţi intra pe acest blog, de unde puteţi cumpăra un obiect, banii urmând să îi revină Andreei:

http://andreeadora.wordpress.com

Bogdan Negroiu (solistul trupei El Negro) a trimis mesajul de ajutor pentru Andreea (Deea - cum îi spun prietenii) Isabellei...

http://elnegro.ro

http://www.myspace.com/elnegroromania

http://negrul.blogspot.com

Andreea Muşatescu:

Ştiu că uneori lupta cu societatea este îngrozitoare, dar merită.

Am fost şi în alte ţări, acolo eşti tratat cu respect şi ai şi condiţii, dar sincer, nu m-aş muta de aici, m-am obişnuit să lupt, îmi place.

Aşa că dacă eşti, sunteţi sau aveţi pe cineva într-o asemenea situaţie, faceţi tot posibilul să îl introduceţi printre oameni sănătoşi, în societate, în şcoală normală nu specială, la un serviciu, oriunde, numai să nu se izoleze.

Ca viitor psiholog şi persoană cu handicap fizic grav vă spun că acest pas TREBUIE făcut pentru ca acel om să aibă o VIAŢĂ.

andreeamusatescu2

(pe cuţu îl cheamă Amun)

Niciun comentariu: