miercuri, 15 aprilie 2009

Stefanut - iubirea, trebuie sa invinga...

Stefanut este cu siguranta cel mai frumos baietel. O papusa de portelan fin, cu ochii mari si albastri, cu zambet larg si ... e Dinamovist :D.



Nu cred ca am sa o repet de multe ori :D,
dar...
FELICITARI BAIETI!!! FELICITARI DINAMO!!!

Ciudat este ca eu sunt Stelista de cand m-am nascut :)), dar, pentru ca viata iti rezerva atat de multe surprize, uite, ca am ajuns si ziua in care sa ma indragostesc la nebunie de un Dinamovist :) cu privire de azur!
Ma uit la el si revad in minte povestea lui uimitoare...: parasit la trei saptamani de la nastere, luat spre adoptie si adoptat dupa multe piedici si greutati de familia Florescu, niste oameni deosebiti si frumosi la suflet, Stefanut, se pare ca mai are inca hopuri de trecut pana sa se poata bucura cu toata fiinta lui de copilarie, de zambet, de sanatate si de parintii lui minunati.
Stefanut a fost diagnosticat cu
beta Talasemie majoră (Anemia Cooley) - o boala care "macar are nume frumos", cum spune Stefanut...

In anul 2007, la recomandarea medicului pediatru, parintii s-au decis sa il duca pe Stefanut la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, pentru a i se face niste analize mai amanuntite.
Rezultatul a cazut crunt peste sufletele si viata familiei Florescu...care au sperat ca doctorii se inseala si au mai facut o serie de analize la diferite centre medicale. Din nefericire, rezultatul a fost mereu acelasi:
beta Talasemie majoră (Anemia Cooley).

Talasemia este o boala hematologica (a sangelui) ereditara (cu transmitere genetica, adica de la o generatie la alta) in care organismul produce prea putina hemoglobina. Hemoglobina ajuta eritrocitele (celulele rosii) sa distribuie oxigenul in toate celulele organismului. Nivelul scazut al hemoglobinei duce la anemie care se manifesta prin slabiciune si oboseala. Cazurile severe de anemie duc la afectarea organelor si in final chiar la deces.

Cauza talasemiei este un defect in una sau mai multe gene. Este o boala hematologica ereditara, transmisa de la parinte la copil. Ambii parinti trebuie sa fie purtatori de gena patologica pentru a o transmite copilului.

Pentru ca talasemia majora este o boala foarte grea, Stefanut este obligat sa mearga lunar pentru analize la
„Institutul Fundeni” - o alta copilarie, alti ani micuti si fragezi pierduti intre spital si casa parinteasca in speranta ca va fi si el un copil sanatos, cu o viata normala.

Pentru Stefanut s-au facut foarte multe eforturi si s-a strans foarte multa lume sa il ajute. Cu aceasta ocazie, salut din suflet atitudinea si frumusetea sufleteasca a celor care il sprijina pe acest copil si familia sa atat, atat de incercata.

Antena1, prin Teledonul Mereu Aproape, lupta pentru 6 copii, iar Mihaela Radulescu il reprezinta pe Stefanut:

Aici, filmuletul!


Paula Herlo de la PRO TV a facut un filmulet cu Stefanut...



Fotbalistii de la Dinamo au donat pentru Stefanut banii de la biletele meciurilor cu Otopeni, Rapid şi Vaslui, iar Federatia Romana de FOtbal a facut o donatie de 10.000 RON pentru el.

"Fundatia Anca Parghel" il sprijina de asemenea pe micutul Stefanut:

Aici este filmuletul!


Despre Stefanut a su scris si publicatiile: JN si Ziarul Ring


Despre Stefanut, mai scrie si Isabella Lorelai pe blogul ei tacut si amar...si, veti vedea ca scrie din suflet si cu suflet, scrie cu toata taria ei frumoasa si cu toata puterea de convingere!

Isabelle l-a cunoscut pe Stefanut :). Norocoasa :)!
A jucat fotbal cu Stefanut de ziua LOR :)! Ei sunt din aceeiasi zi!
De trei ori NOROCOASA :)!

Isabelle este un om frumos, pentru care ajutorul pe care il da celor aflati in astfel de cazuri disperate este ceva...din ea!
Ea ajuta pentru ca nu stie sa nu ajute, pentru ca inainte de toate, pentru ea sunt oamenii, pentru ca e o crestina si pentru ca nu conteaza cata lume a ajutat si ajuta ci conteaza ca poate sa ajute!


Despre Stefanut au scris mai multi oameni si...cum sa nu scrie?

Eu ma bucur pentru faptul ca am vazut ca se poate si pentru faptul ca s-a luat atitudine cu un astfel de avant!
Ma bucur sa vad oameni luptand pentru oameni si, cred ca niciodata, nimic nu v-a putea sa ma bucure mai mult decat fraternizarea in scopuri atat, atat de frumoase si minunate cum sunt: viata, copii, sanatatea, familia...!


Stefanut a strans pana acum 73.955 Eur din cei 171.000 necesari transplantului.

Mai are nevoie de 97.045 euro şi poate pleca la clinica din Italia pentru a putea avea o viata normala, fara injectii, fara analize, fara drumuri interminabile la spitale....

Pentru Stefanut s-a organizat si un concert...





Daca vreti sa ajutati si altfel...:

Teledon Romtelecom 0900 900 332 pentru 2 euro;
0900 900 335 pentru 5 euro;
0900 900 330 pentru 10 euro

sau...:

Cont: BRD, Sucursala Academiei, Bucureşti RON: RO 64 BRDE 410 SV 25 155 48 41 00;
EURO: RO 86 BRDE 410 SV 25 156 01 41 00;
USD: RO 24 BRDE 410 SV 25 156 28 41 00;

Cod SWIFT: BRDEROBU. Titular: Florescu Nicolae


Si..., desi pare un cliseu, nu este..., pentru ca suntem in Saptamana Patimilor, iar Sfintele Paste se apropie, haideti sa fim alaturi de acesti oameni atat de greu incercati si sa-i ajutam sa isi vada copilul mult dorit sanatos...ca orice alt copil!!!

VA ROG...DARUITI UNUI COPIL VIATA NORMALA!!! VA MULTUMESC!!!



"De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.

Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fiu ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste. Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trudeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar.

Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata. Cat despre proorocii - se vor desfiinta; darul limbilor va inceta; stiinta se va sfarsi. Pentru ca in parte cunoastem si in parte proorocim. Dar cand va veni ceea ce este desavarsit, atunci ceea ce este in parte se va desfiinta.

Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, judecam ca un copil; dar cand m-am facut barbat, am lepadat cele ale copilului. Caci vedem acum ca prin oglinda, in ghicitura, iar atunci, fata catre fata; acum cunosc in parte, dar atunci voi cunoaste pe deplin, precum am fost cunoscut si eu. Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea, dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea (13, 1-13)."



Niciun comentariu: