luni, 22 decembrie 2008

Andreea Cătălina - 19 ani şi o aripă frântă!

andreeacatalinamatei

Andreea Cătălina are 19 ani şi o malformaţie arterovenoasă gravă. De 4 ani are dureri de cap pe partea dreaptă, iar de 4 luni a început să „vadă ca prin ceaţă”. Aşa s-a descoperit malformaţia, la un RMN. Medicii români au recomandat embolizări succesive ale venelor şi arterelor afectate. Andreea are nevoie de o intervenţie chirurgicală pe care medicii noştri o consideră periculoasă.

La fel de periculoase sunt însă şi embolizările efectuate în spitalele din România. Şi, pentru că se pot face la noi, chiar dacă sunt în fază de pionierat, evident că statul nu acordă E 112… Pentru sistemul românesc de sănătate nu contează că Andreea Cătălina are doar 19 ani, că este studentă şi şefă de grupă la Facultatea de Management, că are o familie care o iubeşte, că are o viaţă înainte, că vrea să trăiască normal şi simplu… Nu contează dacă Andreea Cătălina orbeşte sau rămâne paralizată în urma „experimentelor”, nici dacă moare, că doar nu ar fi primul şi ultimul caz…

Andreea Cătălina Matei are şanse. La INI Hanovra se poate. Acolo te duci pe targă şi te întorci acasă pe picioare. Andreea are programare pentru operaţie pe 6 ianuarie 2009 şi are nevoie de 25.000 de euro. Toate amănuntele le găsiţi la Dănuţ Sântimbreanu (care a făcut programarea) – aici.

Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi:

PIRAEUS BANK – Sucursala Mihalache

RON: RO 32 PIRB 4206 3594 5200 1000

EURO: RO 97 PIRB 4206 3594 5235 0000

BRD – Sucursala Triumf

RON: RO 12 BRDE 445 SV 3076 5404 450

EURO: RO 51 BRDE 445 SV 3076 5594 450

Titular: Cătălina Andreea Matei

Documente: corespondenţa cu INI Hanovra - la Dan mai multe - aici.

conversatie email cu prof. Fahlbusch pt catalina matei

Mail confirmare programare ini catalina matei

Programare Hanovra CATALINA ANDREEA MATEI

“Buna ziua, ma numesc Andreea Catalina Matei, am 19 ani, sunt studenta si am o problema de sanatate. Am fost diagnosticata cu malformatie arterio venoasa cerebrala parieto occipitala dreapta profunda. Totul s-a descoperit in momentul in care am inceput sa nu mai vad cu jumatate din ochiul stang si, in urma unei investigatii numita angio RMN, s-a descoperit ca o dilatatie saculara din malformatie s-a rupt si s-a format un hematom care apasa pe cortexul occipital, motiv pentru care nu mai vedeam (in creier, caile se incruciseaza). Datorita faptului ca malformatia este mare, intinsa pe doua zone ale cortexului, este profunda, se alimenteaza din amandoua sistemele de irigatie ale creierului si are si dilatatii saculare, riscul de interventie este foarte mare (s-ar putea sa orbesc). Secventa de lucru ar fi: embolizari succesive, apoi gamma knife, apoi interventie chirurgicala deschisa. Experienta de tip embolizare in Romania este la inceput si, consultand cativa neuroradiologi si neurochirurgi, am fost sfatuita sa incerc sa fac aceste interventii in alta tara (Franta, Ungaria, Germania, Italia) deoarece exista riscul orbirii printr-un accident vascular intins in cazul nereusitei. Din nefericire, nu am posibilitatea materiala sa fac aceasta. Daca ar putea exista o modalitate in care m-ati putea ajuta, v-as fi recunoscatoare. Sunt la inceput de drum si imi doresc mult sa imi pot duce pana la capat drumul pe Pamant. Va multumesc din suflet ca v-ati facut timp sa cititi pana la capat.” Catalina.

Niciun comentariu: