vineri, 12 decembrie 2008

Raluca Petraş

Raluca Petraş avea 7 ani când a fost diagnosticată cu leucemie. Acum are 8 ani şi jumătate. Face chimioterapie la Iaşi.

Părinţii, oameni simpli de la ţară, sunt distruşi. Viaţa lor a devenit un calvar de un an şi jumătate. Dintr-un salariu de 600 de lei trebuie să cumpere medicamente, să-i asigure Ralucăi regimul alimentar, să plătească transportul din satul lor, Vorona, spre spitalul din Iaşi. Mai au o fetiţă de 14 ani de crescut.

Raluca a învăţat doar să sufere. Şi să nu ceară niciodată nimic.

ralucapetras

Elena şi Dumitru Petraş au învăţat doar să plângă. Şi să nu mai doarmă nopţile. Tatăl Ralucăi a muncit 24 de ani într-o fabrică din Botoşani. S-a îmbolnăvit, a stat mult timp prin spitale şi a fost dat afară de la serviciu. Toţi patru trăiesc din salariul de însoţitor. 600 lei. Ce au? Datorii…

De 1 an şi 6 luni încoace Raluca şi-a dus viaţa prin spitale. Şi atât. I s-a recomandat transplant.

Copiii dintr-o clasă a Grupului Şcolar de Industrie Uşoară din Botoşani au pictat, înrămat şi donat pentru Raluca 10 icoane pictate pe sticlă. Icoanele urmau să fie vândute prin licitaţie pe 24 noiembrie, iar banii să fie donaţi familiei. Pe 9 decembrie, Consiliul Judeţean al Elevilor a organizat un spectacol pentru copiii nevoiaşi, iar o parte din bănuţii strânşi urmau să-i revină Ralucăi.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi, măcar ca acest copil bolnav să aibă ce mânca:

BCR

RON: 02 RNCB 0041 08060 117 0001

Titular Petraş Elena

Telefon - la Tele M: 0231/531100

Raluca la Tele M Botoşani – aici şi aici.

Spre Raluca Petraş m-a îndrumat Lucian Munteanu. Aşa cum Erika Eleny Josian m-a îndrumat spre Andrei Mihai Petre. Iar pe Lucian Munteanu l-am găsit prin Ramona Elian. Îngerii acestor copii vorbesc între ei. Cred.

Aşa am găsit acest anunţ:

November 20, 2008. Are numai 8 anisori si se lupta cu o boala necrutatoare - leucemia. Dragostea parintilor, bolnavi si ei, nu este suficienta pentru ca Raluca sa redevina un copil normal! Ca sa isi castige dreptul la viata, fetita din Vorona are nevoie de un transplant de maduva, operatie pentru care familia nu va avea niciodata banii necesari. Cei patru membri ai familiei Petras traiesc doar dintr-un salariu de 600 de lei. Ca si ceilalti copii, Raluca il asteapta cu nerabdare pe Mos Craciun. Isi doreste dulciuri un un calculator, insa cel mai frumos cadou il putem face NOI, IMPREUNA!!!! Daca vreti SA O AJUTATI PE RALUCA , SA II MAI ACORDATI O SANSA LA VIATA, sunati la numarul de telefon 0231/53.11.00, depuneti orice suma de bani in contul deschis la BCR pe numele Petras Elena RO02RNCB0041080601170001, sau contactati TELE’M Botosani, str. Cuza Voda nr.4, incinta Hotelului Rapsodia, etaj 7

Era scris aici, lângă filmuleţul cu Raluca. 1 minut. Atât:

Niciun comentariu: