vineri, 12 decembrie 2008

Victor Damian

Victor a împlinit 6 anişori pe 6 decembrie 2008. Şi dacă Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor, este musai să aibă grijă şi de Victor.

Dănuţ Sântimbreanu l-a găsit pe Victor în seara de ajun. Fix la un an după ce Dan a aflat că are neurinom acustic. Dan spune despre Victor că este cel mai tânăr caz operat în România pe care l-a întâlnit până acum, din păcate cu rezultate dezastruoase. O recidivă sau un rest tumoral îngrijorător.


victordamian1

Victor Damian are doar 6 anişori din care unul l-a petrecut în suferinţă: tumoră - craniofaringiom.

La începutul anului 2007 au început durerile de cap. Victor nu mai suporta lumina, nu se mai putea uita la televizor. La tomograf a ieşit tumoră. Au plecat de urgenţă la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti (Victor este din localitatea Dragomireşti Deal, judeţul Ilfov), unde, la un RMN a fost pus diagnosticul: o tumoră de natură bună, dar plasată într-un loc greu de pătruns. Tumora apăsa pe ochişorii lui Victor.

Pe 10 martie 2008, Victor a fost operat. Mai mult de 90% din tumoră nu au putut scoate: Victor putea rămâne paralizat. A stat o lună şi jumătate în spital. A făcut diabet insipid, iar Victor a ajuns să bea atât de multă apă încât a ajuns să elimine 6 litri de apă pe zi. Medicamentele se găsesc doar în străinătate, sunt scumpe şi greu de procurat.

Din 3 în 3 luni Victor a mers la control, iar examenul tomograf nu a arătat nereguli. Până în octombrie 2008, când, la un alt spital, s-a descoperit că… tumora era mai mare decât la începutul operaţiei!

Părinţii lui Victor au contactat medicii de la INI Hanovra şi în paralel au făcut demersuri pentru obţinerea formularului E 112. Victor a fost primit la operaţie în Germania, a primit şi formularul E 112 dar banii tot nu ajung. Doar operaţia costă minim 20.000 de euro, la care se adaugă costurile spitalizării şi tratamentul – cca 30.000 de euro.

Victor are 4.000 de euro, strânşi cu greu de părinţi, rude, vecini şi prieteni. Formularul l-ar mai ajuta cu vreo 8.000 de euro., dar nu pentru INI Hanovra. Profesorul chirurg de la INI a spus că renunţă la onorariu.

Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi:

Raiffeisen Bank - Sucursala Apusului Militari Bucuresti

RON: RO 25 RZBR 00000 60010845707

EURO: RO 97 RZBR 00000 60011141619

Titular: Roxana Mihaela Damian (mama lui Victor)

Telefon mobil 0727 907 808; telefon fix 436 61 94 (Roxana Damian)

Diagnosticul complet al copilului este: Proces expansiv intracranian supraselar operat 10 martie 2008. Ablatie cvasitotala sub microscop operator. Examen histopatologic Craniofaringiom. Diabet insipid postoperator remis. Dimensiunea tumorii este de 26/28/11 mm.

Acte medicale:

documente-formular-112-aprobat3

interpretare-ct-parhon1

atestate-persoana-cu-handicap1

scrisori-iesire-spital-parhon1

scrisori-catre-medicul-de-familie-bagdasar1

Dacă nu puteţi vedea documentele medicale de pe blogul meu (primul este chiar un E 112, dacă doriţi să vedeţi cum arată un document în care se specifică lipsa aparaturii medicale din România), intraţi vă rog la Dan pe blog - aici:

http://dansantimbreanu.wordpress.com/victor-damian-6-ani-povestea-lui

Prea multe pentru un copilaş de doar 6 ani.

Moş Nicolae, Moş Crăciun… Vă rog!

Victor este un copil deştept şi cuminte, ştie să citească deja şi cunoaşte şi toate steagurile lumii, deşi în ultimul timp nu a mai fost la grădiniţă.

Cred că ştie şi poezii…


Niciun comentariu: