miercuri, 7 ianuarie 2009

Victor Damian ai are nevoie de noi!

Victor Damian...vi-l amintiţi?
El i-a cerut ajutorul lui Dan...un om deosebit - AICI !
Ne-a colindat AICI !
Isabelle a scris atât de frumos despre el - AICI şi AICI!

Bineînţeles că vi-l amintiţi! Victor este acel băieţel de doar 6 ani ...6 ani care ar trebui să fie mici şi rotunzi...fragezi şi frumoşi, dar care, de un an de zile s-au transformat în durere, în lacrimi, în drumuri nesfârşite prin spital...
Victor a împlinit 6 ani în data de 6 Dec 2008, iar asta îmi aminteşte de vorba bunicului meu: "omuleaţa mea să ştii tu că în zile sfinte doar oamenii deosebiţi se nasc".
Nu am dat prea mare importanţă faptului mulţi ani, dar..., acum îl cred!
De ce? Simplu!
Am privit chipul, zâmbetul, liniştea din privirea acestui copil şi am învăţat despre mine lucuri nebănuite!
Am citit despre el, despre maturitatea şi puterea cu care ăşi duce suferinţa şi durerea şi iarăşi am învăţat lucruri nebănuite despre mine şi despre faptul că minunile defapt sălăşluiesc în noi, iar noi ar trebui să fim aceeia care să le lăsăm să iasă la iveală, să mângâie unde trebuie să mângâie şi să ridice unde altcineva este căzut!

M-am gândit de multe ori la părinţii lui, la mama lui şi m-am rugat pentru ei ca să le dea Dumnezeu putere să poată înainta şi rezista în faţa lacrimilor şi durerii micuţului Victoraş! Să nu dea Dumnezeu câte poate duce un părinte pentru copilul său! Să nu dea Dumnezeu atâta suferinţă unui copil cât să îngenuncheze un suflet de mamă!
M-am rugat ca viaţa să demonstreze încă o dată şi încă o dată că oamenii ştiu să fie aproape oamenilor care la un moment dat în viaţă au nevoie să nu fie singuri şi să fie ajutaţi!

M-am rugat ca Victoraş să fie puternic, să treacă bine de acest hop, să strângă toţi banii necesari unei operaţii care să-l ajute să fie din nou un copil vesel, jucăuş, plin de energie, de exuberanţă, de ... COPILĂRIE...!!!
M-am rugat ca totul să treacă repede, iar acest coşmar să rămână în urmă şi să nu apară decât pentru a aminti oamenilor că împreună se poate şi pentru a fi o învăţătură de frumuseţe umană, de putere şi de spirit de viaţă!!!

Victoraş a strâns se pare 8000 EUR, dar mai are nevoie de încă 22.000 EUR.

Victoraş a primit programarea de la INI Hanovra pe data de 12 ianuarie 2009, iar factura de la clinică este de 30.000 EUR - bani pentru operaţie, bani pentru ca Victor să nu mai sufere de tumora craniană (craniofaringiom)
care îl face să aibă dureri inimaginabile de cap, să aibă dreptul la o viaţă sănătoasă şi liniştită.
Victor a fost operat în urmă cu un an, dar medicii nu au putut să îi scoată tumora, iar aceasta a revenit în forţă formându-se şi mai rapid şi mai mare. Victor a stat o lună şi jumătate în spital şi a făcut diabet insipid, lucur care îl face să bea atât de multă apă încât să elimine 6 litri de apă pe zi... 6 litri!!! e mult şi de scris şi de gândit, dar el sărmanul...

Pentru ca operaţia să poată avea loc, Victor trebuie neaparat să plătească avansul de 20.000 EUR până pe data de 10 Ianuarie!!!

Doamna Roxana Damian a sunat-o ieri pe Isabelle si a transmis prin intermediul ei mulţumiri tuturor celor care i-au ajutat să strângă cei 8000 EUR sau s-au rugat pentru Victor. Dânsa spune că banii s-au strâns de când Victoraş a fost mediatizat prin intermediul internetului!

Despre Victoraş au mai scris:

http://dansantimbreanu.wordpress.com/victor-damian-6-ani-povestea-lui

http://isabellelorelai.wordpress.com/2008/12/12/stelutele-de-mare-victor-damian-mos-nicolae-te-rog-trebuie-sa-vorbesti-cu-mos-craciun

http://ia-atitudine.blogspot.com/2008/12/victor-damian.html

http://bogdan-andrei.blogspot.com/2008/12/victor-mplinit-6-aniori-pe-6-decembrie.html

http://www.asociatiapavel.ro/index.php?ln=ro&cat=1

http://www.cristiroman.ro/2008/12/16/doneaza-ajuta-si-tu-cum-poti

http://sminchy.wordpress.com/2008/12/17/victor-si-o-rugaminte-pentru-mos-craciun

http://ladyallia.blogspot.com/2008/12/victor-damian.html

http://seek-on.com/wpmu/andy/2008/12/26/victor-damian-un-inger-printre-noi

http://www.alexradescu.ro/2008/12/umanitar-victor-si-andreea-au-nevoie-de-ajutorul-nostru.html

http://www.vorbaretu.com/2008/12/anunt-umanitar.html

Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi:

Raiffeisen Bank - Sucursala Apusului Militari Bucuresti

RON: RO 25 RZBR 00000 60010845707

EURO: RO 97 RZBR 00000 60011141619

Cod SWIFT: RZBRROBU

Titular: Roxana Mihaela Damian (mama lui Victor)

Telefon mobil 0727 907 808; telefon fix 021 436 61 94 (Roxana Damian)

Victor la Poveştiri Adevătate, Acasă TV, 5 ianuarie 2009 aici.

victordamian

Victor la Antena 1 – Observator.

Acesta e din nou un Apel către voi...oamenii cu suflet de dincolo de monitor, de dincolo de cuvinte, care ştiu că citiţi mereu despre cazurile grele ce vi le prezentăm şi ştiu că ajutaţi atât şi aşa cum puteţi!
Vă Mulţumesc!


2 comentarii:

Anonim spunea...

A strâns 23.000, azi 9 ian. Mai are nevoie de 7.000 şi este ok.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

:) de ai sti cat ma bucur!