vineri, 20 februarie 2009

Luana Voicu - o balerina de pe cutiuta muzicala a sufletului...

Despre Luana am aflat intrand pe blogul Fa Un Bine, caruia ii urez Bun Venit intre blogurile care sustin aceleasi cauze!

Luana Voicu, 5 anisori si paralizie cerebrala, forma tetrapareza spastica.

Luana este o fetita deosebit de frumoasa!
Defapt, Luana este o fetita speciala, iar despre ea mi-a povestit un pitic..., piticul albastru!
Cum? Nici voi nu stiti cine e piticul albastru? Pfuaaa!
Lasa... o sa cititi mai jos...

Pana atunci insa, o las pe Oana sa va impartaseasca despre durerea si drama unui suflet de mama in ochii careia durerea este amestecata cu binecuvantarea de a avea un copil atat, atat de frumos si minunat, in ochii careia, tristetea este amestecata cu fericirea si cu speranta ca...se poate!
Eu spun sa va uitati la ele..
Le-ati vazut?
Nu-i asa ca este imposibil sa nu le iubesti?
Nu-i asa ca si noi stim ca se poate?
Nu-i asa ca si noi vrem sa o ajutam pe Luana sa faca primii pasi senini, frumosi si apasati inspre bratele miraculoase ale mamei ei?

Povestea Oanei...

"Numele meu este Oana Voicu si sunt mamica unui ingeras de copil, pe nume Luana Irene Voicu.
Povestea noastra incepe in urma cu 5 ani, pe cand eram o viitoare mamica fericita. Aflasem ca voi avea fetita si ne faceam planuri pentru copilul ce urma sa vina pe lume: trebuia sa fie frumoasa, sa aibe ochii lui tati si nasul lui mami, sa faca balet si multe, multe alte pretentii, ca de altfel orice parinte ce isi face planuri referitoare la viata puiului de om. Nu m-am gandit niciodata ca nu am cerut cel mai important lucru pentru ingerasul meu: sanatatea.
Din nefericire, tocmai acel “ceva”uitat s-a intamplat sa ii liseasca.
Fetita mea Luana sufera de paralizie cerebrala forma tetrapareza spastica. Luptam cu aceasta maladie de cand ne stim, dar boala continua sa-mi tina copilul tintuit in imposibilitatea de a se bucura alaturi de alti copii de lucrurile simple ale vietii.
Nu am abandonat nici o clipa lupta cu boala dar resursele noastre financiare s-au epuizat incet-incet.
E cumplit pentru un parinte sa stie ca undeva exista tratamentul potrivit pt ai da copilului sansa de vindecare, dar sa nu si-l poata permite financiar. "

ACTELE MEDICALE:








Oana v-a scris deoarece are nevoie de ajutor. Pentru fetita ei ar face orice, dar resursele financiare nu o mai ajuta..., iar Luana SE POATE FACE BINE in urma a zece cure de tratament in Ucraina.

Costul unei perioade de 2 saptamani de tratament intensiv se ridica la 2.000 euro + 500 euro (transport si cazare).

Prima programare este in data de 25 martie 2009!!!

"Orice suma cat de mica ne poate fi de ajutor. Sper ca intr-un an doi sa adresez tuturor multumiri si sa va pot arata o fetita mergand alaturi de parintii ei.

Cei ce doresc sa o ajute pe Luana sa se bucure de primii pasi, de mers, alergare si prinselea cu copiii, o pot face in contul deschis la Raiffeisen Bank:

RON: RO 48 RZBR 0000 0600 1121 0013
Titular cont: Oana Voicu

Puteti sa o sustineti pe Luana si cu o rugaciune sau un cuvant de incurajare, la telefoanele:

021.241.57.50 si 0729.007.155

sau pe adresa de mail:

oanavoicu90@yahoo.com"

Luana are si un blog personal:

LUANA

Povestea Luanei...

Intr-una din serile magice in care piticul albastru se hotari sa coboare la ferestrele copiilor fermecati si frumosi, zanuta cea zglobie ii facu o vraja si in jurul lui se ridica o tornada din puf de papadie.
Cum, nu stiti cine e piticul albastru?
Piticul albastru e piticul care va pupa de noapte buna si va face sa zambiti in somn, gadilindu-va dupa ureche sau pe varful nasului si dispare imediat ce stranutati.

- Haaaaapciuuu!
- Sanatate…!
- Haaaapciuuu!
- Sanatate!
- De ce nu dispari? ma inreba vocea cristalina de copil cu ochii mari si frumosi asemeni unui vis…
- Eu sunt Povestitoarea draga gand al Luanei :) ! De ce te miri frumoasa printesa cu zambet larg si minunat? Eu vad tot si pe toti copii, iar tu intotdeauna ai fost fetita mea preferata! Am multe povesti pentru tine, dar pentru ca eu sunt cam impiedicata asa de felul meu…m-am pierdut pe drum printre povesti cu dovleci fermecati, cu soricei clapaugi…, dar de azi am sa vin cat de des pot si am sa iti spun cate o poveste…ce spui?

In timp ce eu vorbesc cu tine, piticul nostru era intors pe toate partile in mijlocul vartejului si tipa ca din gura de sarpe:

- Vaiii! Vaiii mie! Ce se intampla?
- Hihiii, chicotea zanuta invizibila langa el, invartind si mai tare varful vartejului…!
Ba cu capul in jos, ba cu picioarele in sus, piticul albastru se pocni cu scufia sa mare si bineinteles ca tot albastra de pervazul unei ferestre.

Ar fi vrut el sa strige, dar cand vazu fetta din spatele ferestrelor nu mai putu. Glasul tot vroia sa iasa afara din gatul lui, sa tipe de uimire, dar piticul nu il lasa de teama ca fetita cea frumoasa sa nu dispara.
Zanuta cea zglobie facu din nou o vraja si aparu langa pitic. Prima data, acesta ar fi vrut sa ii dea un ghiont micutei buclucase, dar…apoi isi aminti ca doar ea il ajutase sa ajunga la fereastra aceea magica.

- Cine e fetita aceasta frumoasa draga zanuta zglobie?
- E o fetita foarte, foarte speciala! Se numeste Luana!
- Si eu cum de nu am ajuns sa o gadil noaptea in somn?
- Pentru ca este speciala! Ai gadilat-o, dar ea de fiecare data te-a pacalit si nu a stranutat!
- Aha! Deci m-a vazut!
- Nuuu! Nu te-a vazut, dar ea este o fetita fermecata! este atat de speciala si atat de puternica si atat de minunata incat nimeni nu poate sa o infranga!
- Dar…este bolnavioara?
- Nuuu! Este speciala! Este cea mai speciala!
- Si de e m-ai adus aici zanuta?
- Ca sa iti pui o dorinta! Se spune ca daca piticii albastri isi pun dorinte, acestea se dau de trei ori peste cap si se implinesc!
- Atunci…, atunci eu as vrea sa se adune toti spiridusii magici care pot face minuni pentru copiii speciali si frumosi si, cat mai repede, Luana sa ne incante, dansand si facand piruetele ei fermecate de printesa-balerina!

………………………………….

Spiridusii stau ascunsi dupa ferestre de suflet, dupa perdele de lacrimi, dupa zambete vrajite, dupa puteri nebanuite, dar o sa vedeti ca acolo unde se aduna spiridusii, visele si povestile pot sa prinda viata!

acumva pup si va imbratisez pe amandoua…
va las ca ma mai asteapta niste printisori nazdravani si zanuta vrea sa il puna la munca pe spiridusul rosu.
cum? nu stiti cine e spiridusul rosu?

heheeee, despre el data viitoare dragele mele!

..............

Deci dragii mei spiridusi...oameni frumosi si cu suflet senin CARE STIU CA SUNTETI AICI APROAPE, pentru ca va simt, pentru ca VAD minunile pe care le faceti cu alti copii...

VA ROG

haideti sa facem o vraja cu sclipici de "se poate", sa o sarutam cu puterea "impreuna" si sa le facem acestor doua minuni un cadou frumos...SANATATEA LUANEI!

VOI ATI VAZUT-O??? DA? SI EU! EU NU AS PUTEA NICIODATA SA INDRAZNESC SA O DEZAMAGESC SI DE AR FI SA LUPT SINGURA!

Pana in 25 martie...eu spun ca PUTEM sa strangem
2500-3000 EUR, iar apoi...

ne raman de strans:

22.500 EUR

Este o suma, dar am reusit sa strangem si mai mult intr-un timp record, va amintiti?

VA ROG DIN SUFLET...

nu lasati povestile sa planga...



2 comentarii:

oana spunea...

tu esti zana noastra buna!Am vazut ce putere are bagheta magica.E suficient sa crezi si visele pot deveni realitate.Dar...mai avem nevoie de multa"magie",asa ca ,te rugam sa fi alaturi de noi ca si pana acum.MULTUMIM

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Sunt lângă voi în fiecare clipă şi am să vă rămân pănă la sfârşit :).
Am început prin dorinţa de a vrea să vă ajut şi mi-aţi devenit două fiinţe extrem de dragi şi apropiate.
Îmi doresc ca Augusta să aibă o prietenă cu suflet frumos şi de nădejde, iar Luana este deosebită!
Îmi doresc ca peste ani să ne plimbăm prin parc, să le privim şi să îţi aminteşti de clipele grele ca şi de un vis trecut, din care toţi am avut de învăţat câte ceva!

Sus fruntea şi sufletul frumoasă şi dragă PRIETENĂ!
Eu sunt aici şi merg cu voi ORIUNDE!!!