vineri, 23 ianuarie 2009

MALPRAXIS sau...despre cum isi mai bat joc medicii de noi!


Întotdeauna mi-am spus că nu există coincidenţe, dar astăzi, deşi nu mai aveam îndoieli de multă vreme..., se pare că viaţa a ţinut cu orice preţ să îmi demonstreze că în drumul nostru coincidenţele sunt defapt nişte "marcaje", nişte "semafoare", nişte "indicatoare"... nişte "mesaje", dacă vreţi, - care încearcă de fiecare dată cu aceeiaşi îndârjire să ne transmită ceva - care ne trag de mânecă!
Răzvrătirea mea, frustrările mele, indignarea mea, lupta aceasta a mea oarecum internă cu MEDICUL ROMÂN...a început în urmă cu 11 ani, când bunica mea printr-o nefericită întâmplare a paralizat. Atunci am făcut cunoştinţă cu adevăratul MEDIC...fiinţa aceea ignorantă, rece, sfidătoare, impasibilă...pe care nici o lacrimă, nici o durere nu o mai poate atinge! Fiinţa aceasta se ascunde în spatele unui jurământ, a unor haine albe frumoase, a unui prestigiu uneori, a unui ecuson, a unei pregătiri şi ne face să credem în el, în ideea de salvare şi de a fi salvat, în şanse, în sănătate, dar defapt în foarte multe cazuri el este doar un parvenit, un iresponsabil, un plictisit, un nesimţit pe care defapt nici nu îl doare dacă tu trăieşti sau mori pentru că el în majoritatea cazurilor scapă doar cu avertismente sau amenzi - chiar dacă tu rămâi în urma acestei "întâlniri de gradul zero" cu doar o jumătate de mână, o jumătate de picior, o jumătate de viaţă, o jumătate de şansă...cu o viaţă pe care poate ai să ţi-o pierzi mulţi ani prin alte spitale cerşind defapt ceea ce este de drept al tău:

DREPTUL DE A BENEFICIA DE O INVESTIGAŢIE ŞI UN TRATAMENT DE BUN SIMŢ ŞI RESPONSABIL!!! DREPTUL LA SĂNĂTATE!!! DREPTUL LA VIAŢĂ!!!

De atunci şi până acum am încercat să gândesc pozitiv, am căutat să privesc din alt punct de vedere, am căutat să îmi schimb atitudinea faţă de MEDICUL ROMÂN..., dar din nefericire nu am reuşit şi asta nu pentru că nu mi-as fi dorit ci deoarece m-am ciocnit de tot mai multe cazuri în care pacientul a fost practic "înjumătăţit" de medici, a fost şi mai mult chinuit, iar unii pe lângă bolile grave pe care deja le aveau au căpătat multe altele în plus! Dacă veţi răsfoi cazurile acestor copii bolnavi prezentaţi atât de mine cât şi de alte persoane pe blogurile lor o să rămâneţi şocaţi de felul în care sunt trataţi oamenii în spitale, însă...când eşti matur e una, dar când este vorba despre COPII eu una nu pot să nu mă răsucesc pur şi simplu în mine de furie şi neputinţă!!! Cosmin Gologan - neuroblastom toracal "Bubu a fost operat la Spitalul Marie-Curie. Desi initial, doctorii au spus ca in cadrul unei interventii unice, va actiona atat un chirurg cat si un neurochirurg, planurile s-au schimbat brusc – a ramas ca Bubu va fi operat de un chirurg si ulterior, un neurochirurg va face o noua operatie... Dr Radu Spataru de la Marie-Curie a extirpat numai masa compacta de tumoare, fara a inlatura si radacinile canceroase “infiltrate” in coloana si intre coaste. “Chirurgul a recunoscut ca nu a indraznit sa extirpeze radicinile canceroase – a incercat, dar in tentativa lui a afectat nervul stelar, fapt pentru care Bubu nu a mai deschis complet ochiul drept pentru o luna”, spune Tatiana. De atunci, Bubu doarme cu ochiul drept usor deschis. De fapt, parintii nu au stiut niciodata rezultatul operatiei. Asistentele sopteau ca la operatie Bubu a pierdut mult sange, fapt pentru care chirurgul a inchis operatia fara sa reuseasca o extirpare semnificativa." Despre Bubu am aflat intre timp ca se va intoarce din Franta acasa...

"
17 dec 08: A fost prima zi de analize pentru Bubu. Si ultima. Medicii francezi au purtat rolul de Mos Craciun si ne-au adus numai vesti bune. BUBU SE SIMTE FOARTE BINE SI A SCAPAT DE CHIMIOTERAPIE SI DE OPERATIE . Corpul lui a luptat cu boala si la aproape 7 luni de cand s-a declansat, Cosmin se simte bine. In urma analizelor, medicii au constatat ca nu mai este necesara o interventie chirurgicala. Datorita uimitoarelor vesti, vom inchide conturile pentru Bubu pentru ca nu va mai fi nevoie de nicio donatie. Multumim tuturor celor care au depus bani din putinul care il au si care au facut posibil ca Bubu sa fie bine. Pentru toti cei care vor sa mai afle de Bubu puteti sa ne scrieti pe adresele de mail tia_tatiana@yahoo.com si cristi_iana@yahoo.com , pentru ca si site-ul va fi inchis. Noi, parintii, suntem atat de fericiti incat abia asteptam sa ajungem ACASA. Vom petrece sarbatoarea Craciunului in familie. Banii ramasi vor fi donati de Cosmin altor copii care au mare nevoie de ei."

Frumos şi nobil gest... Să vă întoarceti sănătoşi şi să dea Dumnezeu să nu mai aveţi de-a face niciodată cu spitalele şi cu boala! Să creşti mare Bubule, să ai parte doar de bucurii şi fericire şi...să recuperezi cât mai repede alergatul după minge prin curte, căţăratul prin copaci :) ! Să vă aveţi cât mai mulţi ani alături unii pe alţii, să strângeţi cât mai multe clipe fericite şi ce a fost greu să rămână în urmă asemeni unui nor care trece peste un cer senin!
.......

Catalin Bobaru - 4 ani leucemie

Dacă ar fi să vorbesc despre "omenia" MEDICULUI ROMÂN în cazul acestui copil ar trebui să umplu pagini întregi.
La el MALPRAXISUL, nesimţirea, iresponsabilitatea şi lipsa de omenie a început odată cu "simpla lui febră", apoi "simpla lui giardia"... apoi... "tumoră. Aşa au zis că am. Tanti doctor de la aparatul ăla cu tomograf a zis să mă ducă mama la Bucureşti, la Spitalul Bagdasar Arseni, că ea este liberă 3 zile şi nu are timp să-mi facă mie poză." - ne spune chiar el... Ce să vă mai spun? Cum a fost lăsat un copil atât de mic să se chinuie fără să i se administreze calmante?

"
Pentru că nu mâncam mi-au făcut perfuzii. Şi o jumătate de fiolă de Algocalmin injectabil. A mai cumpărat mama nişte Nurofen… Nu ne întreba nimeni nimic. Tantile asistente nu veneau la noi când mă durea… Şi tare mă mai durea… Şi era o mizerie… "

Că de atâta durere se zgârâia şi se rănea singur???

Că asistenta de pe ambulanţa de la Spitalul Marie Curie a întrebat-o pe mama lui Cătălin:

"dacă mai are şi alţi copii că eu oricum mor. Adică nu mai am şanse… Şi nici pe tata nu l-a lăsat să se urce în ambulanţă. A zis tanti asistentă că dacă se urcă şi tata în maşină trebuie să coboare ea… " - cum ne povesteşte Cătălin AICI...

Sper doar să aud şi de Cătălin de bine!
E un copil tare frumos, tare inteligent şi care merită tot binele din lume - el şi părinţii lui!

Pentru Cătălin ÎNCĂ mai este envoie de ajutor:

BANCA TRANSILVANIA RO 47 BTRL 03001201L36952XX BOBARU VASILE VIOREL (tata) .
Pentru Belgia : 745-0199943-95
Pentru transfer european : IBAN BE76 7450 1999 4395 BIC KREDBEBB CORINA MONICA BOBARU (mama) .

...............


Cosmin Marian Radu -
2 anişori şi 7 luni, şi o boală nesuferită: tetrapareză spastică

Şi el s-a născut cu probleme. Pe mămica lui, Alina Mirabela, a „uitat-o” medicul prin salon, supărat fiind pentru că fusese chemat de acasă în weekend. S-a supărat şi Cosmin şi nu a mai vrut să respire… Iar creierul nu i s-a mai oxigenat. Aşa a ajuns Cosmin Marian Radu în incubator. Şi acolo a stat două săptămâni, „hrănit” cu fenobarbital, într-un spital fără neurolog. A plecat după o lună, cu creierul afectat de convulsii. După câteva investigaţii medicale la un cabinet particular şi apoi la Spitalul Gheorghe Marinescu, Cosmin a fost diagnosticat cu tetrapareza spastică. Cosmin are doar 8 kg la cei doi ani şi este tare mic! Nu poate sta în funduleţ…

..........

Daniel Constantin Cenuşă - 17 ani şi cancer cerebral - astrocitom pilocitic gradul II


el însă a fost operat de:

tumoră talamomezencefalică stângă...

acum are 18 ani...şi este în această stare...



şi să nu îţi vină să plângi, să îi strângi de gât pe cei care s-au jucat cu şansa şi viaţa acestui tânăr???

...........

Adelina şi Loredana Zaharia - atrofie cerebeloasa


iar ele au fost tratate de depresie la început...


"
Medicii brăileni au spus iniţial că este vorba de probleme de natură psihică şi au prescris tratament pentru astfel de afecţiuni. La câteva luni a urmat Adelina. Timp de 2 ani au fost tratate pentru depresie. Apoi fetele au acuzat dureri cumplite de picioare şi s-au făcut investigaţii medicale mai serioase."

..........

am să revin cu toate celelalte cazuri pe care iniţial le-am prezentat deja aici pe acest blog şi am să revin şi am să revin până când oamenii vor înţelege că NIMENI nu are dreptul să se joace cu viaţa lor şi chiar dacă suntem bogaţi sau săraci avem DREPTUL la INVESTIGAŢII şi TRATAMENT de bun simţ!
Trebuie să înţelegem că avem dreptul să sesizăm orice ramură abilitată când suntem trataţi cu superficialitate, orice mass-media...pe oricine poate să ne ajute!
Trebuie să înţelegem că orice ar fi CONTĂM şi ne este preţioasă orice secundă în anumite circumstanţe!!!

NU MAI ŢINEŢI "GURA ÎNCHISĂ"!
JOS LACĂTUL!
VORBIŢI DESPRE PROBLEMELE PE CARE LE-AŢI ÎNTÂMPINAT PRIN CLINICI, SPITALE!
VORBIŢI DESPRE FELUL ÎN CARE UNII MEDICI V-AU TRATAT!
DAŢI NUME CA SĂ NU MAI TREACĂ ŞI ALŢII PRIN CE AŢI TRECUT VOI!

VORBIŢI PENTRU CA ASTFEL SĂ SE SCHIMBE ŞANSA ALTEI VIEŢI PE LÂNGĂ A DUMNEAVOASTRĂ!!!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Daca nu sunteti medic, va rog respectuos sa nu comentati pe seama unor diagnostice sau manevre medicale, pentru ca nu stiti ce inseamna acele diagnostice sau ce presupun acele manevre.

2 exemple:
1) Lui "Bubu" nu i s-au scos acele parti din tumora care erau infiltrate in maduva si de-a lungul nervilor intercostali pentru ca exista un risc foarte mare ca el sa ramana paralizat.
Si am inteles chiar de la dumneavoastra ca dupa ce i s-au facut analize in Franta, "BUBU SE SIMTE FOARTE BINE SI A SCAPAT DE CHIMIOTERAPIE SI DE OPERATIE. [...] In urma analizelor, medicii au constatat ca nu mai este necesara o interventie chirurgicala." Cred ca asta spune totul.

2) "Daniel Constantin Cenuşă - 17 ani şi cancer cerebral - astrocitom pilocitic gradul II

el însă a fost operat de:
tumoră talamomezencefalică stângă..."

Ca sa clarific:
"astrocitom pilocitic gradul II" = tipul anatomo-patologic de tumora si gradul de evolutie (determinate in laboratorul de anatomie patologica prin prelucrare si analiza la microscop)
iar "tumoră talamomezencefalică stângă" = tumora localizata in zona talamo-mezencefalica stanga (adica arata localizarea tumorii in zona dintre talamus si mezencefal - 2 formatiuni anatomice ale creierului.) Aceasta tumora poate fi inclusiv astrocitom.

Concluzie:
Nu toate diagnosticele sau tratamentele medicale sunt gresite.
Asupra cazurilor de malpraxis nu se pot pronunta decat cei care au cunostinte in domeniul medical.
Daca aveti nemultumiri cu privire la modul in care anumiti medici v-au tratat, va puteti adresa Colegiului Medicilor, care va deschide o ancheta.

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Anonim, dacă ai de tras la răspundere atitudinea unui om, începi prin a te prezenta! Aşa se cuvine! Eu mi-am luat responsabilitatea a ceea ce am afirmat nu doar prin ce am scris ci şi prin faptul că am toate datele personale expuse, pentru ca oamenii să ştie cui se adresează!

Apoi, vă rog frumos să mergeţi la familiile pe care le-am ajutat prin prezentarea acelor cazuri, să staţi cu ei de vorbă şi după aceea să reveniţi să îmi faceţi din nou o prezentare de caz.

Şi nu îmi spuneţi mie vă rog frumos să fac plângere, pentru că ştim cu toţii în ce fel s erezolvă aceste plângeri. Oamenii simpli ieşim mereu cu fruntea plecată, rămânem cu pierdeirl groaznice suferite, cu sechele, traumatisme, iar cei care ar merita, niciodată nu păţesc nimic! Nici măcar nu li se retrage dreptul de a profesa!

Unknown spunea...

Un alt criminal este Ciubotaru, dr.Ciubotaru. A ucis-o pe mama mea.Nu a stiut sa citeasca un RMN, spunand ca era vorba de o tumoare maligna 99, 9 la suta maligna cum spunea marele doctor. Dupa operatie descopera ca era vorba de un reziduu de sange rezultat de la un ictus tranzitoriu TIA. Mama mea a murit pe 2 ianuarie 2016, a murit cu zile. Ii doresc marelui doctor sa-i moara copiii si nepotii de ictus ischemic, numai asa va invata diferenta dintre ictus si o tumoare maligna.

Unknown spunea...

Un alt criminal este Ciubotaru, dr.Ciubotaru de la spitalul Bagdasar. Mamei mele, dupa ce dr.Ciubotaru a citit RMN - ul, a decis ca era vorba de o tumoare maligna 99, 9 la suta maligna cum spunea marele doctor. Dupa operatie descopera ca era vorba de un reziduu de sange de la un ictus tranzitoriu TIA. Mama mea a murit pe 2 ianuarie 2016, a murit cu zile. Ii doresc marelui doctor sa-i moara copiii si nepotii de ictus ischemic, numai asa va invata diferenta dintre ictus si o tumoare maligna.

Unknown spunea...

Un alt criminal este Ciubotaru, dr.Ciubotaru de la spitalul Bagdasar. Mamei mele, dupa ce dr.Ciubotaru a citit RMN - ul, a decis ca era vorba de o tumoare maligna 99, 9 la suta maligna cum spunea marele doctor. Dupa operatie descopera ca era vorba de un reziduu de sange de la un ictus tranzitoriu TIA. Mama mea a murit pe 2 ianuarie 2016, a murit cu zile. Ii doresc marelui doctor sa-i moara copiii si nepotii de ictus ischemic, numai asa va invata diferenta dintre ictus si o tumoare maligna.